Muffinki z jagodami
Delikatne i puszyste wegańskie muffinki jagodowe są tym co warto mieć pod ręką🙌🧁🍇 Muffinki jagodowe są duże, miękkie i idealne jako szybka przekąska, jeśli masz ochotę na coś słodkiego✌️
Do przygotowania babeczek nie dodałam oleju ani cukru. Babeczki można również przygotować z mąki pełnoziarnistej🙌

Muffinki z jagodami
5 sztuk, 1 ma ok. 110 kcal)
czas przygotowania: ok. 15 minut + 30 minut pieczenia
koszt: ok. 4.10 zł
Składniki:
20 g orzechów nerkowca
90 ml mleka roślinnego
20 g ulubionego dżemu
100 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki cynamonu
100 g jagód lub borówek
Wykonanie:
Orzechy zalewamy ciepłym mlekiem i odstawiamy na ok. 15 minut. Po tym czasie blendujemy z dżemem i dodatkowymi 50 ml wody.
Mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia oraz cynamonem. Ciasto odstawiamy na 15 minut.
Po tym czasie dodajemy jagody i wykładamy do foremek. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 minut (do suchego patyczka).
Muffins With Blueberries
5 muffins, 1 has approx. 110 kcal
Ingredients:
20 g cashews
90 ml plant-based milk
20 g your favorite jam
100 g plain flour
1 teaspoon baking powder
1/3 teaspoon cinnamon
100 g blueberries or blueberries
Instructions:
Pour warm milk over the nuts and leave for about 15 minutes. After this time, blend with jam and additional 50 ml of water.
Mix with flour, baking powder and cinnamon. Let the dough rest for 15 minutes.
After this time, add the berries and place them into the molds. Bake at 180 Celsius degrees for about 30 minutes (until a stick is dry).