Oliwkowe ciasteczka migdałowe

Oliwkowe ciasteczka migdałowe – słodkie i chrupiące, bezglutenowe, wegańskie.

Zrobione z mąki migdałowej, gryczanej i oliwy. Wystarczy tylko 5 składników i 12 minut pieczenia!

Oliwkowe ciasteczka migdałowe

Oliwkowe ciasteczka migdałowe

18 ciasteczek (1 ma ok. 106 kcal, 1.2WW, 0.7WBT)

Składniki:

110 g mąki migdałowej

180 g mąki bezglutenowej (ja użyłam gryczanej)

1/2 łyżeczki sody

90 g erytrolu lub innego słodzika

55 g oliwy

90 g wody

Wykonanie:

Mieszamy składniki sypkie, a następnie dodajemy oliwę i wodę. Mieszamy dokładnie. Formujemy kulki, a następnie dociskając ciasteczka na papierze do pieczenia. Pieczemy w 175 stopniach ok. 12 minut.