Oliwkowe ciasteczka migdałowe
Oliwkowe ciasteczka migdałowe – słodkie i chrupiące, bezglutenowe, wegańskie.
Zrobione z mąki migdałowej, gryczanej i oliwy. Wystarczy tylko 5 składników i 12 minut pieczenia!

Oliwkowe ciasteczka migdałowe
18 ciasteczek (1 ma ok. 106 kcal, 1.2WW, 0.7WBT)
Składniki:
110 g mąki migdałowej
180 g mąki bezglutenowej (ja użyłam gryczanej)
1/2 łyżeczki sody
90 g erytrolu lub innego słodzika
55 g oliwy
90 g wody
Wykonanie:
Mieszamy składniki sypkie, a następnie dodajemy oliwę i wodę. Mieszamy dokładnie. Formujemy kulki, a następnie dociskając ciasteczka na papierze do pieczenia. Pieczemy w 175 stopniach ok. 12 minut.