Śniadaniowe ciasteczka

Przygotowujecie sobie posiłki na następny dzień nawet kiedy macie HO? ‍ Ja zdecydowanie tak, bo pozwala mi to lepiej się skupić na pracy i szykując wieczorem posiłki mam takie wrażenie, jakbym miała wybierać się do pracy, a nie spędzić kolejny dzień w domu Jednym z świetnych pomysłów do przygotowania na następny dzień na wynos są marchewkowe ciasteczka! Są proste w przygotowaniu, smaczne i #wegańskie ! Bez glutenu, nabiału, naturalnie słodkie i szybkie do zrobienia i zjedzenia To słodki deser z warzywami, pełny zdrowych, odżywczych składników. Jak ich nie pokochać?!

Śniadaniowe ciasteczka

Śniadaniowe ciasteczka

1 porcja (ok. 500 kcal)

czas przygotowania: ok. 5 minut (+15 minut pieczenia)

koszt: ok. 1.40 zł

Składniki:

1 starta marchewka
60 g mąki pszennej
10 g nasion chia
ok. 35 ml mleka roślinnego
20 g startego jabłka
15 g rodzynek (namoczonych wcześniej we wrzątku)
10 g wiórków kokosowych
1 plaster startego imbiru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
1/3 łyżeczki przyprawy piernikowej lub garam masala

Wykonanie:

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie formujemy ciasteczka i pieczemy w 180 stopniach ok. 10-15 minut.

Breakfast Cookies

1 serving (500 kcal)

time of preparation: 5 minutes (+15 minutes of baking)

Ingredients:

1 grated carrot
60 g wheat flour
10 g chia seeds
approx. 35 ml of plantbased milk
20 g grated apple
15 g of raisins (soaked in boiling water before)
10 g coconut
1 slice of grated ginger
1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon cinnamon
1/3 teaspoon gingerbread spice or garam masala

Instructions:

Mix all ingredients thoroughly and set aside for 15 minutes. After this time, form cookies and bake at 180 Celsius degrees for about 10-15 minutes.