Sycący garnek

Kto szuka pomysłu na pożywny obiad🤔? Przychodzę z pomocą! 😁✌️

Sycący garnek

3 porcje (1 ma ok. 580 kcal)

czas przygotowania: ok. 25 minut (+ok. 30 minut gotowania)

koszt: ok. 3.80 zł za porcję

Składniki:

750 ml bulionu warzywnego
400 g przecieru pomidorowego
200 g fasoli czerwonej lub białej ugotowanej lub z puszki
3 marchewki
1 papryka
115 g ulubionej kaszy
1 cebula
15 g oliwy
po 1 łyżce majeranku, oregano, słodkiej papryki
sól i chili do smaku
pieczywo do podania (ok. 250 g)

Wykonanie:

Do dużego garnka wsypać kaszę, zalać oliwą i podsmażyć chwilę (ok. 2 minuty).

Następnie dodajemy posiekaną cebulę i smażymy do zeszklenia (ok. 5 minut).

Dodajemy pokrojoną drobno marchew i paprykę. Smażymy jeszcze 3 minuty.

Dodajemy przyprawy, zalewamy bulionem i gotujemy 5 minut. Po tym czasie dodajemy fasolę, przecie i gotujemy jeszcze 15 minut.

Doprawiamy solą i chili do smaku. Podajemy z pieczywem.

Dinner pot

3 servings (1 has about 580 kcal) 

time for prepafation: 25 minutes + 30 minutes of cooking

Ingredients: 

750 ml vegetable broth 
400 g tomato puree
200 g red or white beans cooked or canned
3 carrots 
1 red bell pepper 
115 g favorite groats 
1 onion
15 g olive oil
1 tablespoon marjoram, oregano, sweet pepper
salt and chili to taste
bread for serving (approx. 250 g)

Instructions: 

Add groats into a large pot, pour in oil and fry for a while (for about 2 minutes).

Then add chopped onion and fry for about 5 minutes. Add finely chopped carrots and peppers.

Fry for 3 minutes. Add spices, pour the broth and cook for 5 minutes. After this time, add beans, tomato puree and cook for another 15 minutes.

Season with salt and chili to taste. Serve with bread.