Sycący garnek
Kto szuka pomysłu na pożywny obiad🤔? Przychodzę z pomocą! 😁✌️

3 porcje (1 ma ok. 580 kcal)
czas przygotowania: ok. 25 minut (+ok. 30 minut gotowania)
koszt: ok. 3.80 zł za porcję
Składniki:
750 ml bulionu warzywnego
400 g przecieru pomidorowego
200 g fasoli czerwonej lub białej ugotowanej lub z puszki
3 marchewki
1 papryka
115 g ulubionej kaszy
1 cebula
15 g oliwy
po 1 łyżce majeranku, oregano, słodkiej papryki
sól i chili do smaku
pieczywo do podania (ok. 250 g)
Wykonanie:
Do dużego garnka wsypać kaszę, zalać oliwą i podsmażyć chwilę (ok. 2 minuty).
Następnie dodajemy posiekaną cebulę i smażymy do zeszklenia (ok. 5 minut).
Dodajemy pokrojoną drobno marchew i paprykę. Smażymy jeszcze 3 minuty.
Dodajemy przyprawy, zalewamy bulionem i gotujemy 5 minut. Po tym czasie dodajemy fasolę, przecie i gotujemy jeszcze 15 minut.
Doprawiamy solą i chili do smaku. Podajemy z pieczywem.
Dinner pot
3 servings (1 has about 580 kcal)
time for prepafation: 25 minutes + 30 minutes of cooking
Ingredients:
750 ml vegetable broth
400 g tomato puree
200 g red or white beans cooked or canned
3 carrots
1 red bell pepper
115 g favorite groats
1 onion
15 g olive oil
1 tablespoon marjoram, oregano, sweet pepper
salt and chili to taste
bread for serving (approx. 250 g)
Instructions:
Add groats into a large pot, pour in oil and fry for a while (for about 2 minutes).
Then add chopped onion and fry for about 5 minutes. Add finely chopped carrots and peppers.
Fry for 3 minutes. Add spices, pour the broth and cook for 5 minutes. After this time, add beans, tomato puree and cook for another 15 minutes.
Season with salt and chili to taste. Serve with bread.