Warzywny gulasz z kaszą gryczaną

Jednogarnkowe, proste i szybkie😍 Warzywny gulasz z kaszą gryczaną i aromatycznymi przyprawami! Rozgrzewające i niezwykle pyszne. Świetnie będzie smakować jako niestandardowy dodatek do obiadu😉👍

Warzywny gulasz z kaszą gryczaną

Warzywny gulasz z kaszą gryczaną

3 porcje (1 ma ok. 330 kcal)

czas przygotowania: ok. 5 minut (+20 minut gotowania)

koszt: ok. 2.30 zł za porcję

Składniki:

120 g mrożonych lub świeżych warzyw (kalafior, brokuł, marchew)
90 g kaszy gryczanej (lub bulgur)
90 g suszonych pomidorów pokrojonych w kostkę
1/2 cebuli pokrojonej w piórka
45 g szpinaku
45 g oleju z zalewy po suszonych pomidorach (lub oliwy)
25 ml mleka roślinnego (najlepiej sojowego)
15 g mąki z ciecierzycy (lub pszenne)
10 g sosu sojowego
3 ząbki drobno posiekanego czosnku
pęczek natki pietruszki posiekany drobno
pęczek szczypiorku posiekanego drobno
3 łyżki płatków drożdżowych (opcjonalnie)
1 łyżka oregano
1/2 łyżeczki soli kala namak (lub zwykłej)

Wykonanie:

W głębokiej patelni lub garnku umieszczamy wszystkie składniki i zagotowujemy. Dusimy ok. 20-30 minut i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Vegetable stew with buckwheat

3 servings (1 has 330 kcal)

time of preparation: 5 minut (+20 minutes of cooking)

Ingredients:

120 g frozen or fresh vegetables (cauliflower, broccoli, carrots)
90 g buckwheat (or bulgur)
90 g dried tomatoes, diced
1/2 onion, cut into feathers
45 g spinach
45 g of pickle oil after dried tomatoes (or olive oil)
25 ml plantbased milk (preferably soy milk)
15 g chickpea (or wheat) flour
10 g soy sauce
3 cloves of finely chopped garlic
bunch of parsley finely chopped
bunch of finely chopped chives
3 tablespoons of nutritional yeast flakes (optional)
1 tbsp oregano
1/2 teaspoon kala namak (or regular) salt

Instructions:

Place all ingredients in a deep frying pan or pot and boil. Stew for 20-30 minutes and serve with your favorite toppings.